جستجوی خصوصی یا جستجوی ناشناس

+ زمان مطالعه: ۳ دقیقه

جستجوی خصوصی (Privacy Mode) یا جستجوی ناشناس (Incognito Mode) یکی از ویژگیهای مرورگر ها برای حفظ حریم شخصی می باشد. در این نوع جست و جو History و Cache مرورگر ها غیرفعال شده، پس کاربر می تواند بدون ذخیره شدن اطلاعات جستجو شده به کار خود بپردازد. جستجوی ناشناس جدا از History و Cache کوکی ها (Cookies) و فلش کوکی ها (Flash Cookies) را نیز غیر فعال می کند.

البته این بدین معنی نمی باشد که اطلاعات جستجو شده از دید ISP یا وب سایتی که به آن متصل شدید مخفی باقی بماند. جستجوی خصوصی فقط برای ذخیره نشدن اطلاعات جستجو شده در کامپیوتر شما استفاده می شود.

تاریخچه Incognito Mode

اولین باری که ویژگی Incognito Mode در مرورگر ها ابداع شد در سال ۲۰۰۵ برای تعریف حریم خصوصی در مرورگر Safari بود که همراه با سیستم عامل MAC OS X Tiger ارائه شد. بعد ها این ویژگی در دیگر مرورگر ها نیز استفاده شد که در نسخه Beta مرورگر Internet Explorer 8 معرفی شد.

چه زمانی از Incognito Mode استفاده کنیم؟

بعضی از مواقع ما مجبور به استفاده از اینترنت در مکانهای عمومی همانند کافی نت ها میشویم. مثلا برای ساخت حساب کاربری یا انجام تراکنش های بانکی یا انجام کارهای دانشگاهی و … اما از آنجایی که این اطلاعات از ارزش بالای برخوردار است و ما نمیخواهیم اطلاعات مان به دست افراد سودجو بی افتد میتوانیم از ویژگی Incognito Mode استفاده کنیم. تا بعد از انجام جستجو، اطلاعات شخصی مان ذخیره نشود. مهمترین دلیل استفاده از Incognito Mode همین میباشد. که ایمنی اطلاعات شخصی شما را تا حدی حفظ میکند.

ویژگی های استفاده از Incognito Mode

– کاهش History که شامل ویژگی تکمیل خود کار فرم ها (Autofill) – جستجو ها Browsing – و اطلاعات شخصی می باشد.
– انجام جستجوی خالص یعنی جستجوی که از جستجوهای قبلی تاثیر نگرفته باشد. (جستجو های ذخیره شده در History)
– جلوگیری از ذخیره اتفاقی اطلاعات شخصی شما شامل حساب های بانکی
– متصل شدن به چند حساب کاربری از یک سایت مثل گوگل به طور همزمان در چند تب مختلف
– بررسی یا تست سایت برای Webmaster ها
– جلوگیری از دیده شدن اطلاعات جستجو شده توسط دیگر کاربران.

امنیت Incognito Mode

سال ۲۰۱۲ یک تیم برزیلی روی امنیت Incognito Mode در دو مرورگر Firefox و IE تحقیقی انجام دادن که توانستد اطلاعات مربوط به جستجوهای انجام شده از مود ناشناس را به دست آورند. که شامل وبسایت های بود که افراد به آنها در جستجوی ناشناس سر زده بودند.
بعد ها این تحقیقات گسترده تر شد و مرورگر های Chrome و Safari را هم تحت نظر قرار داد. اطلاعات به دست آمده حاکی از این بود که Incognito Mode نمیتواند به طور کلی جستجوهای شما را مخفی نگاه دارد.

تحقیق دیگری در سال ۲۰۱۴ توسط گروه Newcastle University انجام شد که نشان داد Incognito Mode دارای آسیب پذیری های زیادی میباشد.

یکی از آسیب پذیری های (vulnerabilities) این مرورگر ها، که توسط این تیم تحقیقاتی کشف شد. توانایی جمع آوری اطلاعات توسط Plugin ها در مرورگر ها بود. پلاگین ها میتوانند بدون اجازه کاربران اطلاعات شخصی افراد را جمع آوری کنند. که شامل جستجو های انجام شده و … می باشد.

همانند قبل اطلاعات جستجو شده توسط مرورگر ها کاملا حذف نشده و میتوان آنها را بازیابی نمود همچنین این اطلاعات در RAM سیستم برای مدت طولانی حتی بعد از بستن مرورگر باقی میماند. جدا از آن اطلاعات مربوط به سایت های وارد شده در کش DNS کامپیوتر باقی می ماند.
یکی از مشکلات که در جستجوی ناشناس مرورگر Safari کشف شده بود، زمانی که در Incognito Mode جستجوی انجام می دادید و مرورگر به صورت ناگهانی بسته یا Crash می شد کلیه جستجو های انجام شده سر جای خود باقی می ماندند. یا زمانی که فرد از جستجوی ناشناس سایت را Bookmark می نمود.

استفاده از جستجوی ناشناس در مرورگر های مختلف:

گوگل کروم:

برای باز نمودن Incognito Mode در مرورگر Google Chrome کافیست تا کلید های Ctrl+Shift+N را با هم نگه دارید. یا اینکه از تب Setting روی New Incognito Window کلیک کنید.

موزیلا فایرفاکس:

برای باز نمودن جستجوی ناشناس در مرورگر Mozila FireFox کافیست تا کلید های Ctrl+Shift+P را با هم نگاه داشته. یا اینکه روی لینک مورد نظر کلیک راست نموده سپس روی Open Link in New Window یا اینکه از تب Settings روی New Private Window کلیک کنید.

اینترنت اکسپلورر:

برای اجرای جستجوی ناشناس در مرورگر Internet Explorer کافیست تا کلیدهای Ctrl+Shift+P را با هم نگه دارید یا از آیکون Setting روی گزینه Safety رفته سپس روی InPrivate Browsing کلیک کنید.

نظر شما درباره این مد چیست؟ به نظر شما جستجوی ناشناس ویژگی خوبی برای حفظ حریم شخصی است؟

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.